USAs smittevernsjef advarer mot «europeisk felle»

Los Angeles fylke har igjen åpnet for at folk kan spise på kafeer og restauranter. Men USAs smittevernsjef Anthony Fauci advarer om at en smitteoppblomstring kan finne sted hvis restriksjonene lempes på for raskt. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB
Los Angeles fylke har igjen åpnet for at folk kan spise på kafeer og restauranter. Men USAs smittevernsjef Anthony Fauci advarer om at en smitteoppblomstring kan finne sted hvis restriksjonene lempes på for raskt. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA må unngå å gå i samme felle som Europa, der smittetallene igjen har blomstret opp den siste tiden, mener USAs smittevernsjef Anthony Fauci.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet daglige smittetilfeller i USA har stabilisert seg på rundt 60.000, påpeker Fauci, som mener det høye tallet gjør USA sårbart for en oppblomstring.

– Dette skjedde i Europa. De hadde en nedgang i tilfeller, det jevnet seg ut og de reduserte smitteverntiltakene, sa han til ABC News.

– Vi kan unngå dette hvis vi fortsetter vaksineringen og beskytter oss, uten å plutselig redusere smitteverntiltakene, sa han.

En femdel av amerikanere har nå fått en dose koronavaksine, ifølge landets smitteverninstitutt. Flere delstater har begynt på lempe på restriksjoner.