Opposisjonen i Senegal avlyser demonstrasjoner

Flere er drept etter flere dager med voldelige demonstrasjoner i Senegal. Her fra hovedstaden Dakar forrige fredag. Opposisjonen har avlyst nye demonstrasjoner som var planlagt for lørdag. Foto: Leo Correa / AP / NTB
Flere er drept etter flere dager med voldelige demonstrasjoner i Senegal. Her fra hovedstaden Dakar forrige fredag. Opposisjonen har avlyst nye demonstrasjoner som var planlagt for lørdag. Foto: Leo Correa / AP / NTB Foto: NTB

En demonstrasjon som var planlagt lørdag, er avlyst av opposisjonen i Senegal.

Tidligere protester har utløst det som har vært den kraftigste uroen på mange år i det vestafrikanske landet.

Opposisjonsbevegelsen kjent som Bevegelsen for forsvar av demokratiet (M2D) opplyste fredag at markeringen lørdag er utsatt på ubestemt tid etter samtaler med religiøse ledere.

Forrige helg oppfordret bevegelsen til masseprotester i kjølvannet av pågripelsen av opposisjonsleder Ousmane Sonko. Mandag ble det meldt om nye protester og sammenstøt i Senegals hovedstad Dakar, selv Sonko ble løslatt fra varetekt.

Senegal regnes som et av Afrikas mest stabile demokratier, men den siste tiden har landet vært rystet av demonstrasjoner og gatekamper mellom Sonkos tilhengere og sikkerhetsstyrker.

Sonko er populær blant unge i Senegal og sees på som en viktig utfordrer til sittende president Macky Sall.

Personvernpolicy