Trumps siste anke avvist av høyesterett

<p></p><p>Etter presidentvalget i november gikk Trumps medarbeidere gjentatte ganger til søksmål for å få omgjort resultatene i flere delstater. Bakgrunnen var Trumps udokumenterte påstander om valgfusk. Trump har varslet hevn mot republikanerne som stemte mot ham under riksretten.</p>
Etter presidentvalget i november gikk Trumps medarbeidere gjentatte ganger til søksmål for å få omgjort resultatene i flere delstater. Bakgrunnen var Trumps udokumenterte påstander om valgfusk. Trump har varslet hevn mot republikanerne som stemte mot ham under riksretten. Foto: Saul Loeb / AFP

USAs høyesterett har avvist den siste av ankene til tidligere president Donald Trump, som i rettsvesenet har forsøkt å få omgjort fjorårets valgresultat.

Trump mente at valgresultatet i Wisconsin måtte erklæres grunnlovsstridig og ugyldig. Men høyesterett har ikke funnet grunnlag for å vurdere saken, ifølge amerikanske medier.

Etter presidentvalget i november gikk Trumps medarbeidere gjentatte ganger til søksmål for å få omgjort resultatene i flere delstater. Bakgrunnen var Trumps udokumenterte påstander om valgfusk.

Omtrent alle søksmålene ble avvist i rettsvesenet. Trump har likevel fortsatt å hevde at det egentlig var han som vant valget, blant annet på den konservative CPAC-konferansen i slutten av februar.

Video: Trump hevdet han ville vinne valget hvis det ikke ble «rigget»

Personvernpolicy