Flere avganger i Paraguays regjering etter koronademonstrasjoner

En demonstrasjon omfavner en politibetjent under en demonstrasjon i Paraguays hovedstad Asunción mot regjeringens håndtering av pandemien. President Mario Abdo Benítez ber alle statsrådene i regjeringen om å gå av. Foto: Jorge Saenz / AP / NTB
En demonstrasjon omfavner en politibetjent under en demonstrasjon i Paraguays hovedstad Asunción mot regjeringens håndtering av pandemien. President Mario Abdo Benítez ber alle statsrådene i regjeringen om å gå av. Foto: Jorge Saenz / AP / NTB Foto: NTB

Paraguays president Mario Abdo Benítez har erstattet flere statsråder etter voldelige demonstrasjoner mot regjeringens håndtering av koronapandemien.

Helseministeren, som gikk av allerede fredag, og utdanningsministeren er blant de fire statsrådene som blir erstattet, ifølge Benítez.

– Jeg er sikker på at mennene og kvinnene som er utpekt vil gjøre sitt ytterste for å takle krisen landet står i, sa han.

Ifølge kommunikasjonsminister Juan Manuel Brunetti har Benítez «bedt alle regjeringsmedlemmer om å gå av».

Det oppsto sammenstøt når tusenvis av paraguayanere demonstrerte fredag. Butikker ble plyndret og biler satt i brann. Til sammen ble 21 mennesker skadd, ifølge sykehusansatte. Lørdag møtte nye 5.000 opp til fredelig demonstrasjon, der de ba presidenten om å ga av.

Folk er blant annet sinte på grunn av mangel på smittevernutstyr, og en jevn økning i smitten de siste ukene har ført til at landets helsevesen nærmer seg bristepunktet. Samtidig går vaksineringen tregt – mindre enn 0,1 prosent av befolkningen har blitt vaksinert.

Paraguay, som har knappe 7 millioner innbyggere, har registrert med enn 165.000 smittetilfeller og rundt 3.200 dødsfall. Landet venter på en leveranse på 4 millioner vaksinedoser gjennom WHOs Covax-program, og 1 million doser av den russiske Sputnik V-vaksinen.

Personvernpolicy