Kombinert: Sølv til Norge på lagsprinten

Jarl Magnus Riiber (t.v.) og Espen Andersen fikk med seg sølv på lagsprinten i Oberstdorf, Tyskland. Foto: Terje Pedersen / NTB
Jarl Magnus Riiber (t.v.) og Espen Andersen fikk med seg sølv på lagsprinten i Oberstdorf, Tyskland. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avstanden opp til Østerrike ble for stor for Espen Andersen og Jarl Magnus Riiber, som måtte nøye seg med å sikre VM-sølvet i lagsprinten i kombinert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er kjempefornøyd. Vi gikk for gullet, men de var sterke foran der. De var helt rå i bakken og tok et fortjent gull. De var bedre rett og slett, sa Andersen til NRK etter rennet.

Østerrikerne gikk ut 32 sekunder foran den norske duoen. Til tross for at Riiber allerede på sin første av fem etapper tok inn åtte sekunder, var Norge i realiteten aldri i nærheten av gullet.

Etter den etappen økte luka jevnt og trutt. Med tre etapper igjen var avstanden oppe i 30,4 sekunder. Da satte Riiber opp farten, men klarte ikke å hente mer enn fem sekunder. Da Andersen igjen tapte, hadde Østerrike en luke på 32 sekunder før siste etappe.

På den femte av totalt ti etapper ble Japan tatt igjen og raskt gått ifra. Japanerne ledet rennet etter hoppingen, men havnet til slutt utenfor pallen etter å ha blitt spurtslått av Tyskland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Riiber-nedtur i bakken

I hoppbakken leverte Andersen sterkt. Men etter at Johannes Lamparter og Lukas Greiderer gjorde jobben, måtte Riiber virkelig ha fløyet ned bakken for at Norge skulle holde følge før langrennet. I stedet tapte han ytterligere tid til østerrikerne.

– Det er skuffende. Det er litt frustrerende at det koker over i lagkonkurransene. Jeg er overlegen i prøveomgangen. Der leverer jeg et OK hopp. Målet var å gjøre det samme, men av og til er ikke det så lett, sa Riiber til NRK etter hoppet.

Dermed fikk de ikke et godt nok utgangspunkt til helt å kunne kjempe om gullet og Riiber måtte ta til takke med sitt andre strake sølv i mesterskapet. Han åpnet med gull både individuelt og i lagkonkurransen i normalbakken, men har ikke fått full klaff i storbakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ødelegger gullsjansene våre i dag. Andersen leverte til 10 av 10, sa han etter langrennet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telte på knappene

– Vi gjorde et ordentlig forsøk, men det er bare å innse at Østerrike var bedre enn oss i dag. Jarl gjorde et godt forsøk. Så hadde vi forventet å komme nærmere, men det klarte vi ikke, sa sportssjef Ivar Stuan til NRK.

– Men vi har fått grafset med oss mye i dette mesterskapet, la han til.

Andersen står med en verdenscupseier fra åpningsrennet i Ruka i november 2017. Den sesongen fikk han også med seg sølvmedalje i lagkonkurransen i OL i Pyeongchang. Sølvmedaljen er derimot hans første i et verdensmesterskap.

Han hadde derimot lenge en tung sesong denne vinteren.

– Jeg hadde trodd dere tullet med meg. Jeg var knapt topp 15 i Norge i starten av januar. Jeg begynte å telle på knappene, sa han til NRK.