FN venter på livstegn fra Dubais prinsesse Latifa

To uker etter å ha bedt om det, venter FN fortsatt på livstegn fra Dubais prinsesse Latifa. I en video offentliggjort i februar sier hun at hun blir holdt som gissel i Dubai av faren, som er statsminister og visepresident i De forente arabiske emirater. Foto: Tiina Jauhiainen / David Haigh via AP / NTB
To uker etter å ha bedt om det, venter FN fortsatt på livstegn fra Dubais prinsesse Latifa. I en video offentliggjort i februar sier hun at hun blir holdt som gissel i Dubai av faren, som er statsminister og visepresident i De forente arabiske emirater. Foto: Tiina Jauhiainen / David Haigh via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

FN sier at de etter to uker fortsatt ikke har fått bevis fra De forente arabiske emiratene på at Dubais prinsesse Latifa fortsatt er i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, har krevd beviser på at hun er i live, etter at hun i en mobilvideo vist av BBC i februar sa at hun ble holdt «som gissel» av faren, Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

Han er en av verdens rikeste menn og statsminister og visepresident i De forente arabiske emirater.

– Jeg er et gissel. Denne villaen er omgjort til et fengsel. Jeg får ikke engang trekke frisk luft utendørs, sier 35-åringen i videoen.

Prinsessen forsøkte i 2018 å flykte til India i en seilbåt, men ble stanset av kommandosoldater og fløyet tilbake til Dubai. Siden hørte ingen fra henne før videoen ble offentliggjort.

FNs menneskerettighetskontor OHCHR har denne uken hatt samtaler med Emiratenes utsendelse til Genève, men talsperson Rupert Colville sier det ikke har skjedd framgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse etter BBC viste videoen, hevdet kongefamilien i Dubai at prinsesse Latifa blir tatt vare på av familien og helsepersonell.

– Vi vil få takke dem som har gitt uttrykk for bekymring over hvordan hun har det, til tross for at pressedekningen absolutt ikke reflekterer de faktiske forhold, het det i uttalelsen.

– Familien kan bekrefte at hennes høyhet blir tatt vare på hjemme, der hun støttes av familien og helsepersonell. Hun blir stadig bedre og vi håper at hun kan vende tilbake til offentligheten igjen når tiden er inne, het det videre.