Laveste smittetall i USA på fem måneder

Det ble registrert mindre enn 40.000 nye koronatilfeller i USA for første gang på fem måneder torsdag. Samtidig har flere delstater lettet på tiltakene, blant annet påbudet om bruk av munnbind. Illustrasjonsfoto: David Zalubowski / AP / NTB
Det ble registrert mindre enn 40.000 nye koronatilfeller i USA for første gang på fem måneder torsdag. Samtidig har flere delstater lettet på tiltakene, blant annet påbudet om bruk av munnbind. Illustrasjonsfoto: David Zalubowski / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble registrert mindre enn 40.000 nye koronatilfeller i USA for første gang på fem måneder torsdag, ifølge oversikten til Johns Hopkins University.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smitten nådde en foreløpig topp i USA 8. januar, da det ble registrert nesten 300.000 nye tilfeller. Mer enn en halv millioner amerikanere har dødd med covid-19 siden pandemien nådde landet.

Men nå går smitten riktig vei. Ikke siden før Thanksgiving og juletider har det blitt registrert så få nye smittede på et døgn. Samtidig går tallene for nye dødsfall og sykehusinnleggelser også ned, mens stadig flere amerikanere vaksineres.

Landet har godkjent tre vaksiner til bruk, og Biden-administrasjonen sier at de ligger foran skjema når det kommer til målet om å vaksinere 100 millioner amerikanere i løpet av de første 100 dagene av presidentperioden.

Samtidig har noen stater, blant dem Texas og Tennessee, begynt å lempe på koronatiltak som å bruke munnbind. Texas' guvernør, republikaneren Greg Abbott, sa på tirsdag at delstatens næringsliv kan åpne igjen for fullt neste uke.