Tyrkisk domstol inkluderer ikke amerikansk rapport i Khashoggi-saken

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman får av en amerikansk etterretningsrapport skylden for drapet på journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul i 2018. Domstolen i Istanbul vil ikke inkludere rapporten som bevis i saken mot de tiltalte.
Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman får av en amerikansk etterretningsrapport skylden for drapet på journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul i 2018. Domstolen i Istanbul vil ikke inkludere rapporten som bevis i saken mot de tiltalte. Foto: Bandar Aljaloud / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyrkiske domstolen som fører saken mot saudiaraberne tiltalt for drapet på Jamal Khashoggi, vil ikke inkludere den amerikanske rapporten som bevis i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterretningsrapporten ble offentliggjort i februar. Den anklager Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman for å ha beordret drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i 2018.

Det var Khashoggis tyrkiske forlovede, Hatice Cengiz, som ba domstolen i Istanbul om å ta med rapporten som bevis i saken mot de 26 saudiaraberne, som er tiltalt in absentia.

Dommeren kunngjorde torsdag at rapporten ikke er viktig for saken.

– Rapporten legger skylden direkte hos kronprinsen. Derfor vil vi at dette skal tas hensyn til av domstolen, sa Cengiz etter avgjørelsen.