Sør-Koreas økonomi krympet for første gang på 22 år

«Munnbind er påbudt for å hindre spredning av covid-19», står det på dette banneret i en park i Seoul. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
«Munnbind er påbudt for å hindre spredning av covid-19», står det på dette banneret i en park i Seoul. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Koronapandemien førte i fjor til at Sør-Koreas økonomi krympet for første gang på 22 år. Arbeidsplasser forsvant og kjøpekraften falt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Koreas bruttonasjonalprodukt falt 1 prosent fra året før. Man må tilbake til 1998 da landet var midt i en dyp finanskrise for å finne forrige gang da landets økonomi krympet. Det viser foreløpige tall fra landets sentralbank torsdag.

Situasjonen i fjor kunne ha blitt enda verre hvis det ikke hadde vært for landets teknologieksport. Pandemien førte til at millioner av arbeidere måtte tilbringe fjoråret på hjemmekontor verden rundt. Det førte til økt etterspørsel etter datamaskiner og servere.

Sentralbankens prognose for inneværende år er en moderat vekst drevet av eksport. Men det vil ta lenger tid før arbeidsmarkedet er på beina igjen, ifølge prognosen.