Tyskland og Belgia anbefaler AstraZeneca-vaksine også til eldre

De første dosene av AstraZeneca-vaksinen på et lager til Folkehelseinstituttet (FHI) 8. februar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
De første dosene av AstraZeneca-vaksinen på et lager til Folkehelseinstituttet (FHI) 8. februar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB

Tyskland kommer snart til å godkjenne koronavaksinen fra AstraZeneca/Oxford også for folk over 65 år. Belgia har allerede gitt godkjenning.

– Den tyske vaksinekommisjonen, hvis anbefalinger vi følger med glede, kommer til å autorisere AstraZeneca for eldre aldersgrupper, sa regjeringssjef Angela Merkel sent onsdag kveld.

Tidligere onsdag godkjente Belgia denne vaksinen for folk over 65 år.

De to landene, som begge har blitt kritisert for treg vaksinasjonstakt, har vist til tidligere dokumentasjon om at det ikke finnes nok data knyttet til hvor effektiv denne vaksinen er på eldre pasientgrupper. Men nyere studier gir nå grunnlag for å endre anbefalingen og dermed gi vaksinen også til folk over 65 år, påpeker de to landenes regjeringer.

Frankrike endret sin vaksinestrategi mandag og lar nå folk over 65 år få AstraZeneca-vaksinen. I Norge gis den fortsatt ikke til folk over 65 år.

Personvernpolicy