Tyskland forlenger nedstengningen til 28. mars

Angela Merkel og delstatsministrene er enige om fortsatt nedstengning de neste ukene, men åpner for visse lettelser. Foto: Michael Kappeler / pool via AP / NTB
Angela Merkel og delstatsministrene er enige om fortsatt nedstengning de neste ukene, men åpner for visse lettelser. Foto: Michael Kappeler / pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Angela Merkel og delstatenes regjeringssjefer er enige om å forlenge nedstengningen til 28. mars, men åpner for gradvis lettelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Merkel har vært under press fra regionale ledere og folk flest som ønsker mer frihet etter flere måneder med ulike former for nedstengninger. Enigheten kom på plass etter flere timer med forhandlinger onsdag.

Merkel kunngjorde onsdag kveld at landet går inn i en ny fase av pandemien, og at det fra mandag blir visse lettelser på folks mulighet til å samles. Hver husholdning får lov til å være sammen med en annen husholdning, opp til en øvre grense på fem personer, samt barn under 14 år.

Hvis smitteraten faller, kan denne begrensningen på antall personer bli ytterligere myket opp.

Bokhandlere, blomsterbutikker og hagesentre kan gjenåpne i hele landet så lenge kravene til hygiene ivaretas. I noen delstater er de allerede åpne.

Ytterligere gjenåpninger vil være tett knyttet til lokale smitterater, uttalte Merkel etter møtet med delstatssjefene.