Tigray-situasjonen tas opp i Sikkerhetsrådet

En helseklinikk ble plyndret og vandalisert i Dbre Abay i Tigray-regionen 6. februar. Den humanitære situasjonen i regionen har ført til internasjonal bekymring. Foto: Medecins Sans Frontieres via AP / NTB
En helseklinikk ble plyndret og vandalisert i Dbre Abay i Tigray-regionen 6. februar. Den humanitære situasjonen i regionen har ført til internasjonal bekymring. Foto: Medecins Sans Frontieres via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs sikkerhetsråd møtes torsdag for å diskutere den humanitære situasjonen i Tigray-regionen i Etiopia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Irland har bedt om møtet, som skal holdes bak lukkede dører torsdag ettermiddag. Det er ingen garanti om at møtet vil føre til noen felles uttalelse, påpeker diplomater overfor AFP.

Sikkerhetsrådets forrige møte der humanitær tilgang i Tigray var tema, ble holdt 2. februar. Da avviste afrikanske rådsmedlemmer å stille seg bak en felles uttalelse.

Etiopias statsminister Abiy Ahmed innledet i begynnelsen av november en stor militæroffensiv i Tigray, rettet mot Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF) etter et angrep mot en militærbase.

En rekke organisasjoner har siden krevd tilgang til Tigray for å undersøke påstander om overgrep fra begge sider og for å bistå flere millioner mennesker med nødhjelp.