Børsoppgangen fortsetter i Asia

Folk ser på en elektronisk aksjetavle som viser selskapene på Nikkei 225-indeksen i Tokyo i forrige måned. Arkivfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB
Folk ser på en elektronisk aksjetavle som viser selskapene på Nikkei 225-indeksen i Tokyo i forrige måned. Arkivfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB Foto: NTB

Børsoppgangen i Japan, Hongkong og Kina fortsatte også tirsdag etter mandagens oppgang i Asia, Europa og USA.

Nikkei-indeksen steg 0,78 prosent da Tokyo-børsen åpnet tirsdag. Den bredere Topix-indeksen gikk opp 0,45 prosent.

I Hongkong var trenden den samme. Der åpnet Hang Seng-indeksen med et byks på 0,87 prosent. Også på det kinesiske fastlandet pekte pilene oppover. Composite-indeksen på Shanghai-børsen steg 0,44 prosent, mens Composite-indeksen på Kinas andre børs i Shenzhen startet dagen med en oppgang på 0,57 prosent.

Noen timer tidligere stengte New Yorks børser med solid oppgang. S&P 500-indeksen hadde da sin sterkeste oppgang på ni måneder, med 2,4 prosent, mens Dow Jones-indeksen var opp 2 prosent og teknologitunge Nasdaq spratt opp 3 prosent.

Mandagens oppgang i USA fulgte etter oppgang i Europa og Asia tidligere på dagen, og hadde sin bakgrunn i stigende optimisme om vaksiner mot koronaviruset og utsiktene til at Kongressen godkjenner en stor krisepakke, mens inflasjonsfrykten er noe dempet.

Personvernpolicy