Rapport: USA har kastet bort milliarder i Afghanistan

USA har kastet bort flere titall milliarder kroner på bygninger og kjøretøy i Afghanistan, som enten er ødelagt eller forlatt. Mesteparten av pengene ble heller ikke brukt som forutsatt, viser ny rapport. Foto: AP / NTB
USA har kastet bort flere titall milliarder kroner på bygninger og kjøretøy i Afghanistan, som enten er ødelagt eller forlatt. Mesteparten av pengene ble heller ikke brukt som forutsatt, viser ny rapport. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har kastet bort milliarder av dollar i Afghanistan på eiendommer og kjøretøy som enten er forlatt eller ødelagt, viser ny rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Generalinspektøren for afghansk gjenoppbygging, John F. Sopko, har USA brukt 67 milliarder kroner på bygninger og kjøretøy i Afghanistan siden 2008. Han har undersøkt hva som er igjen av dette, og resultatet er nedslående.

Kun verdier for 3 milliarder kroner «er vedlikeholdt og i god stand», konkluderer Sopko i en ny rapport.

Like nedslående er det at bare 10 av de 63 milliardene er brukt i henhold til avtalen.

– Det faktum at så mye enten ikke er brukt som forutsatt, har forfalt eller er forlatt, burde gi grunn til stor bekymring hos dem som har finansiert disse prosjektene, konstaterer Sopko i sin rapport.