Myanmars FN-ambassadør sparket – lover å fortsette kampen

Myanmars FN-ambassadør viser tre fingre som symbol på støtte til den lovlig valgte regjeringen til Aung San Suu Kyi. Kort etter appellen i FNs hovedforsamling fikk han sparken av juntaen. Foto: UNTV via AP / NTB
Myanmars FN-ambassadør viser tre fingre som symbol på støtte til den lovlig valgte regjeringen til Aung San Suu Kyi. Kort etter appellen i FNs hovedforsamling fikk han sparken av juntaen. Foto: UNTV via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myanmars FN-ambassadør fikk lørdag sparken etter at han oppfordret til kamp mot militærregimet i hjemlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en følelsesladd appell i FNs hovedforsamling sa ambassadør Kyaw Moe Tun at han representerte regjeringen til Suu Kyi, og at han støttet kampen mot militærstyret.

Han ba resten av verden gå til sterkest mulig aksjon for å gjenopprette demokratiet, og han oppfordret alle borgere av Myanmar til å fortsette kampen.

Kort etter meldte statlig TV at han ikke lenger er landets FN-ambassadør.

– Han fulgte ikke ordre, og han forrådte sitt land, het det i nyhetsmeldingen til MRTV.

FN anerkjenner derimot formelt ikke juntaens styre, skriver Reuters , og til nyhetsbyrået sier Kyaw Moe Tun at han vil «kjempe så lenge han kan».

– Vi har ikke mottatt noen form for beskjed om endring i representasjonen av Myanmar i FN i New York, sier talsperson Stephane Dujarric.