25 døde og 400 har flyktet fra fengsel i Haiti

Men enn 400 innsatte er på rømmen etter et blodig fengselsopprør i Haiti fredag der 25 personer døde. Seks innsatte er blant de døde, og flere av dem ble skutt utenfor fengselet Croix-des-Bouquets i hovedstaden Port-au-Prince. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB
Men enn 400 innsatte er på rømmen etter et blodig fengselsopprør i Haiti fredag der 25 personer døde. Seks innsatte er blant de døde, og flere av dem ble skutt utenfor fengselet Croix-des-Bouquets i hovedstaden Port-au-Prince. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB Foto: NTB

Men enn 400 innsatte er på rømmen etter et blodig fengselsopprør i Haiti der 25 personer er døde, inkludert fengselets direktør.

Seks innsatte er blant de døde i masseflukten fra fengselet i utkanten av hovedstaden Port-au-Prince. Flere innbyggere ble også drept av innsatte som flyktet, ifølge myndighetene.

Flukten fra fengselet Croix-des-Bouquets er den største og dødeligste på over ti år i landet. Per fredag morgen var 1.125 av de 1.542 innsatte tilbake i cellene.

Hendelsen knyttes til fluktforsøket til en mektig gjengleder, som også døde kort tid etter opprøret. Arnel Joseph var regnet som Haitis mest ettersøkte kriminelle fram til han ble pågrepet i 2019 og tiltalt for voldtekt, kidnapping og drap.

Joseph ble fredag sett kjørende på en motorsykkel, dagen etter han klarte å flykte fra fengselet. Ved et av politiets kontrollpunkt i byen L’Estère, 120 kilometer nord for fengselet, skjøt han mot politiet, men døde i den påfølgende skuddvekslingen, opplyser politiets talsperson Gary Desrosiers.

Personvernpolicy