25 døde og 400 har flyktet fra fengsel i Haiti

Men enn 400 innsatte er på rømmen etter et blodig fengselsopprør i Haiti fredag der 25 personer døde. Seks innsatte er blant de døde, og flere av dem ble skutt utenfor fengselet Croix-des-Bouquets i hovedstaden Port-au-Prince. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB
Men enn 400 innsatte er på rømmen etter et blodig fengselsopprør i Haiti fredag der 25 personer døde. Seks innsatte er blant de døde, og flere av dem ble skutt utenfor fengselet Croix-des-Bouquets i hovedstaden Port-au-Prince. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men enn 400 innsatte er på rømmen etter et blodig fengselsopprør i Haiti der 25 personer er døde, inkludert fengselets direktør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks innsatte er blant de døde i masseflukten fra fengselet i utkanten av hovedstaden Port-au-Prince. Flere innbyggere ble også drept av innsatte som flyktet, ifølge myndighetene.

Flukten fra fengselet Croix-des-Bouquets er den største og dødeligste på over ti år i landet. Per fredag morgen var 1.125 av de 1.542 innsatte tilbake i cellene.

Hendelsen knyttes til fluktforsøket til en mektig gjengleder, som også døde kort tid etter opprøret. Arnel Joseph var regnet som Haitis mest ettersøkte kriminelle fram til han ble pågrepet i 2019 og tiltalt for voldtekt, kidnapping og drap.

Joseph ble fredag sett kjørende på en motorsykkel, dagen etter han klarte å flykte fra fengselet. Ved et av politiets kontrollpunkt i byen L’Estère, 120 kilometer nord for fengselet, skjøt han mot politiet, men døde i den påfølgende skuddvekslingen, opplyser politiets talsperson Gary Desrosiers.