Ny massekidnapping fra skole i Nigeria

– Jeg er på vei til Jangebe. Jeg fikk en telefon om at skolen ble invadert av banditter som bortførte elevene. Jeg har to døtre ved skolen, sier forelder Sadi Kawaye til AFP. På bildet patruljerer nigerianske politistyrker under en tidligere protest mot politivold. (AP Photo/Sunday Alamba)
– Jeg er på vei til Jangebe. Jeg fikk en telefon om at skolen ble invadert av banditter som bortførte elevene. Jeg har to døtre ved skolen, sier forelder Sadi Kawaye til AFP. På bildet patruljerer nigerianske politistyrker under en tidligere protest mot politivold. (AP Photo/Sunday Alamba) Foto: Sunday Alamba / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 300 jenter antas å være kidnappet fra en videregående skole i nordvest Nigeria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Væpnede menn kidnappet jentene fra en offentlig videregående skole i Jangebe i delstaten Zamfara tidlig fredag, opplyser en representant for lokale myndigheter, Zailania Bappah, til BBC.

– Over 300 jenter er savnet etter at vi har gjort oss ferdig med å telle de gjenværende elevene, sier en lærer, som ønsker å være anonym, til nyhetsbyrået AFP.

Politiet har ikke bekreftet hendelsen.

– Jeg er på vei til Jangebe. Jeg fikk en telefon om at skolen ble invadert av banditter som bortførte elevene. Jeg har to døtre ved skolen, sier forelder Sadi Kawaye til AFP.

Væpnede grupper har de siste årene trappet opp angrep mot skoler i Nigeria. I forrige uke ble 42 personer bortført fra en skole i nabodelstaten Niger, og i desember ble over 300 gutter kidnappet fra en skole i delstaten Katsina.

Kidnapperne krever løsepenger, og utsetter ofte ofrene for seksuelle overgrep og vold.