Tidligere landslagssjef i turn tok livet sitt etter omfattende overgrepstiltale

John Geddert var sjef for USAs kvinneturnere under London-OL i 2012. Geddert var tiltalt for å ha drevet turnerne så hardt at det resulterte i spiseforstyrrelser, selvskading og selvmordsforsøk
John Geddert var sjef for USAs kvinneturnere under London-OL i 2012. Geddert var tiltalt for å ha drevet turnerne så hardt at det resulterte i spiseforstyrrelser, selvskading og selvmordsforsøk Foto: Greg Deruiter/lsj / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten i Michigan tok torsdag ut en omfattende overgrepstiltale mot USAs tidligere turntrener John Geddert. Samme dag tok han livet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter statsadvokaten i Michigan, Dana Nessel.

– Mitt kontor har fått melding om at John Gedderts lik ble funnet i ettermiddag og at han har tatt livet sitt. Dette er en tragisk slutt på en tragisk sak for alle involverte, sa Nessel i en uttalelse.

Tiltalen mot Geddert, som var sjef for USAs kvinneturnere under London-OL i 2012, har sammenheng med etterforskningen av overgrepsdømte Larry Nassar. Nassar var i mange år landslagslege, og han soner en lang fengselsstraff for omfattende seksuelle overgrep mot unge turnere.

63-årige Geddert ble tiltalt på 24 punkter for blant annet seksuelle overgrep og menneskehandel. Han ble også tiltalt for å ha løyet i avhør da han i 2016 påsto at han aldri hadde hørt om beskyldninger mot Nassar.

Geddert samarbeidet med Nasser i mange år. Legen behandlet blant annet turnere på Gedderts treningssenter i Lansing i Michigan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut over tiltalen om seksuelle overgrep var Geddert tiltalt for å ha drevet turnerne så hardt at det resulterte i spiseforstyrrelser, selvskading og selvmordsforsøk. Han skal ved fysisk og psykisk vold ha tvunget dem til å trene og konkurrere selv når de var skadd.

Geddert ble suspendert av USAs turnforbund i forbindelse med Nassar-skandalen. Han opplyste i 2018 at han hadde avsluttet trenerkarrieren.