Vidam Perevertilov (52) overlevde 14 timer på en bøye

<p>Det tok seks timer før mannskapet oppdaget at maskinsjefen var borte, og kapteinen besluttet å snu. Senere fant de Vidam Perevertilov på en bøye midt i Stillehavet. </p>
Det tok seks timer før mannskapet oppdaget at maskinsjefen var borte, og kapteinen besluttet å snu. Senere fant de Vidam Perevertilov på en bøye midt i Stillehavet.  Foto: Lise Åserud / NTB

Vidam Perevertilov falt av et frakteskip midt i Stillehavet, og måtte klamre seg til en bøye i 14 timer for å overleve. 

Skipet var på en forsyningsreise mellom New Zealand og den britiske koloniøyen Pitcairn, da Perevertilov falt over bord.

52 år gamle Vidam Perevertilov er maskinsjef på frakteskipet Silver Supporter. Han hadde nettopp hatt vakt i motorrommet, da han plutselig følte seg varm og svimmel.

Det forteller sønnen, Marat, til nyhetsbyrået Stuff fra New Zealand.

Kan ha besvimt

Da Perevertilov gikk ut på dekk for å få seg litt frisk luft, falt han over bord.

På dette tidspunktet skal klokken ha vært 04.00 på morgenen.

Sønnen tror faren kan ha besvimt, ettersom han ikke husker å ha falt av skipet.

52-åringen hadde ikke på seg redningsvest. Etter å ha strevd med å holde seg flytende til solen kom opp, la Perevertilov merke til en «sort prikk» flere kilometer unna.

Beslutningen om å svømme mot denne prikken kan ha reddet mannens liv, da det skulle vise seg å være en gammel bøye. Perevertilov endte opp med å henge seg på denne bøyen i 14 timer før han fikk hjelp.

– Han så 20 år eldre ut og var veldig sliten. Heldigvis var han i live, sier Marat.

Skipet snudde

Det tok seks timer før mannskapet oppdaget at sjefsingeniøren var borte, og kapteinen besluttet å snu.

Da Perevertilov så skipet nærme seg, vinket og ropte han for å bli sett. På utrolig vis skal en av skipets ansatte ha hørt det svake menneskeropet, før de senere så en hånd i været.

52-åringen ble så dratt opp på skipet igjen.

– Hans overlevelsesvilje er enorm. Jeg ville nok ha druknet med en gang. Han har alltid holdt seg aktiv og frisk, og derfor tror jeg han greide å overleve, sier sønnen ifølge BBC.

Personvernpolicy