Tyske tollere gjorde tidenes største kokainbeslag i Europa

Beslagene i Hamburg og Antwerpen, som er på over 23 tonn, ville ha hatt en gateverdi på «flere milliarder euro», ifølge tysk tollvesen. Arkivfoto
Beslagene i Hamburg og Antwerpen, som er på over 23 tonn, ville ha hatt en gateverdi på «flere milliarder euro», ifølge tysk tollvesen. Arkivfoto Foto: Marius Becker / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske tollere har beslaglagt over 16 tonn kokain, som er tidenes største kokainbeslag i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Hamburg fant tollerne 12. februar over 16 tonn kokain i fem konteinere fra Paraguay. Det tilsvarer over 80 millioner brukerdoser.

Konteinerne hadde blitt flagget som «mistenksomme» i en risikoanalyse gjort av flere europeiske tollmyndigheter da de var på vei mot Tyskland.

Innholdet i konteinerne var bokser med kitt, men de så også ut til å inneholde noe annet, mente tollmyndighetene. Da de ble undersøkt på havnen i Hamburg fant tollerne over 1.700 bokser med kokain.

De påfølgende dagene undersøkte tyske og nederlandske myndigheter ytterligere, og beslagla søndag 7,2 tonn kokain i den belgiske havnen i Antwerpen.

Gateverdi på «flere milliarder euro»

Beslagene i Hamburg og Antwerpen, som er på over 23 tonn, ville ha hatt en gateverdi på «flere milliarder euro», ifølge tysk tollvesen.

En mann i slutten av 20-årene er arrestert i Vlaardingen forbindelse med kokainbeslagene, opplyser nederlandske myndigheter.

Politiet i Storbritannia, Belgia og Nederland beslagla tidligere i år 1,5 tonn heroin ved havnen i Rotterdam. Det blir omtalt som det største beslaget av heroin i Nederland noensinne. Fem menn ble arrestert 9 februar i forbindelse med dette.