Over 70 drept i opprør i fengsler i Ecuador

Mer enn 70 personer er drept i opptøyer som brøt ut i tre fengsler i Ecuador på en og samme dag, opplyser politiet. Her fra Turi-fengselet i Cuenca. Foto: Marcelo Suquilanda / AP / NTB
Mer enn 70 personer er drept i opptøyer som brøt ut i tre fengsler i Ecuador på en og samme dag, opplyser politiet. Her fra Turi-fengselet i Cuenca. Foto: Marcelo Suquilanda / AP / NTB Foto: NTB

Mer enn 70 personer er drept i opptøyer som brøt ut i flere fengsler i Ecuador på en og samme dag, opplyser politiet.

– Kriminelle organisasjoner utfører voldelige handlinger ved en rekke fengsler samtidig, sier president Lenin Moreno på Twitter tirsdag.

– Politiet og innenriksdepartementet jobber med å gjenvinne kontrollen over fengslene i Guayaquil, Cuenca og Latacunga, tilføyer han.

Ifølge myndighetene har dødstallet har passert 62 etter uroen i tre fengsler, som ligger i provinsene Guayas sørvest i landet og i fjellprovinsene Azuay og Cotopaxi i Andes.

Landets fengselsmyndigheter jobber for å få oversikt over hva som har skjedd og har meldt om ytterligere 13 døde. Det bringer dødstallet opp i 75.

Noen fengselsbetjenter ble skadd i opptøyene, men ingen skal være drept.

Presidenten ga forsvarsdepartementet ordre om å beskytte våpen, ammunisjon og eksplosiver som oppbevares nær fengslene.

Etter at sikkerhetsstyrker fikk opptøyene under kontroll ble det gjort ransakelser av flere celler. Der ble det funnet skytevåpen, macheter, kniver og mobiltelefoner.

Det har tidligere vært opptøyer i flere fengsler i det søramerikanske landet. Voldelige sammenstøt er også rapportert ved Cotopaxi-fengselet.

Personvernpolicy