Trudeau: USAs klimalederskap har vært sårt savnet

USAs president Joe Biden og Canadas statsminister Justin Trudeau møttes digitalt i Det hvite hus tirsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
USAs president Joe Biden og Canadas statsminister Justin Trudeau møttes digitalt i Det hvite hus tirsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Canadas statsminister Justin Trudeau sa i et møte med president Joe Biden at USAs ledende rolle i klimaspørsmålet har vært «sårt savnet».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det digitale møtet var det første Biden har holdt med en utenlandsk statsleder siden han tok over som president 20. januar.

– Nok en gang takk for at du tar ansvar for å håndtere klimaendringene. USAs lederskap har vært sårt savnet de siste årene, sa Trudeau i starten av møtet.

Trudeau og Biden ble enige om å jobbe sammen for å oppnå nullutslipp innen 2050.

– Det er ikke noe vi ikke kan oppnå dersom vi forplikter oss til det, sa Biden etter videomøtet.

Presidenten, som på sin første arbeidsdag gjenopptok USAs deltakelse i Parisavtalen, har gjort kampen mot klimaendringer til en av sine fanesaker.

Canada og USA ble også enige om å jobbe for å eliminere rasisme fra staten, fremme en inkluderende økonomisk gjenoppbygging som støtter bedrifter som drives av kvinner og minoriteter og videre forsvarssamarbeid.