Nær sprengt kapasitet på sykehus i Tsjekkia

<p>Sykehus i Praha og Tsjekkia nærmer seg sprengt kapasitet, og landet ber nå om hjelp til å håndtere den stadig økende antallet coronapasienter. Foto: Petr David Josek)</p>
Sykehus i Praha og Tsjekkia nærmer seg sprengt kapasitet, og landet ber nå om hjelp til å håndtere den stadig økende antallet coronapasienter. Foto: Petr David Josek) Foto: NTB

Tsjekkia har nå det største smittetrykket i verden. Samtidig nærmer bristepunktet seg på sykehusene. Landet ber nå Tyskland om hjelp.

– Vi kan på ingen måte beholde de nåværende standardene i helsevesenet, og det er også utsettelser av ikke-corona-relatert helsebehandling. Systemet som helhet nærmer seg bristepunktet, sier landets helseminister Vladimir Cerny.

Tirsdag registrerte landet over 1.300 nye coronapasienter på intensivavdelingene, inkludert 660 på respirator. Mange mottar også livsforlengende behandling, ifølge Cerny.

Ifølge tall fra Johns Hopkins University ligger Tsjekkia for tiden øverst på listen over land med det største smittetrykket i verden de siste 14 dagene.

EU-landet har til nå registrert over 1,16 million koronatilfeller, og nær 20.000 coronarelaterte dødsfall. Myndighetene vil be nabolandet Tyskland om hjelp til å ta seg av noen av pasientene.

Personvernpolicy