Nytt Boeing-fly med motortrøbbel i USA

<p></p><p>En flypassasjer tok bilde av den brennende motoren på et Boeing 777-fly i helgen. Deler av motoren drysset over en forstad til Denver i Colorado. Mandag opplevde nok et Boeing-fly, denne gang en 757-maskin, motortrøbbel. Foto: Chad Schnell / AP / NTB</p>
En flypassasjer tok bilde av den brennende motoren på et Boeing 777-fly i helgen. Deler av motoren drysset over en forstad til Denver i Colorado. Mandag opplevde nok et Boeing-fly, denne gang en 757-maskin, motortrøbbel. Foto: Chad Schnell / AP / NTB Foto: Chad Schnell / AP

En Boeing 757-fly på vei fra Georgia til Seattle måtte mandag nødlande etter motortrøbbel. Motorene var fra samme produsent som på de omtalte 777-maskinene.

Under flygingen fikk flygerne advarsel om motortrøbbel, selv om den ikke syntes å være skadd etter nødlandingen, som skjedde i Salt Lake City. Flyet tilhører selskapet Delta Airlines.

Motoren er fra motorprodusenten Pratt & Whitney, som også har produsert motoren til Boeing 777-flyene som gikk i stykker i helgen.

To hendelser har de siste dagene vekket oppsikt etter at lignende motorer plutselig har gått i oppløsning i luften. Deler av motoren fra et Boeing 777-fly drysset ned over en forstad i Denver i Colorado i helgen.

Det samme skjedde også over den nederlandske byen Meerssen, hvor to mennesker ble skadd etter at motordeler falt ned fra himmelen.

Boeing har anbefalt at flyselskaper i resten av verden også slutter å bruke flyene fram til motorene er sjekket.

– Vi jobber med tilsynene i de aktuelle landene mens de sikrer at flyene blir stående på bakken i påvente av kontrollører fra Pratt & Whitney, sier Boeing i en uttalelse.

Nærmere 130 fly er nå satt på bakken verden over, blant annet i USA, Japan, Sør-Korea. Verken SAS eller Norwegian har den aktuelle flytypen i sin flåte.

Personvernpolicy