Grindhvaler strandet på nytt på New Zealand

Frivillige fra Project Jonah og ansatte fra New Zealands miljøstyresmakter forsøker å redde en flokk strandede grindhvaler ved Farewell Spit. Foto: Project Jonah via AP / NTB
Frivillige fra Project Jonah og ansatte fra New Zealands miljøstyresmakter forsøker å redde en flokk strandede grindhvaler ved Farewell Spit. Foto: Project Jonah via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En flokk med grindhvaler strandet for andre dag på rad på en avsidesliggende halvøy på New Zealand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flokken på 49 hvaler strandet først mandag ved Farewell Spit, nord på New Zealands sørlige øy. Mange av dyrene døde, men 28 av dem overlevde og ble hjulpet av frivillige.

Tirsdag hadde flokken igjen satt seg fast på grunt vann i det samme området, og de frivillige startet nok en gang redningsarbeidet. De dannet en rekke i forsøket på å gjete hvalene ut på dypere vann.

– Hvalene svømmer fritt i sjøen og blir overvåket av vårt personell. En mindre gruppe er atskilt fra flokken, men svømmer også fritt. Vi følger flokken med båt, og frivillige er klare til å hjelpe dersom situasjonen endrer seg, oppdaterer landets miljødepartement på Facebook.

Grindhvalene hører til delfinfamilien og er blant hvalartene som ofte strander, men man vet ikke nok om hvorfor det skjer.