Kona til narkobaronen «El Chapo» pågrepet i USA

Her ankommer Emma Coronel Aispuro (i midten) domsavsigelsen til sin mann, den mexicanske narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán, i New York i 2019. Nå er hun selv pågrepet og siktet for narkotikasmugling og for å ha hjulpet Guzmán i å rømme fra fengsel i 2015. Arkivfoto: Mark Lennihan / AP / NTB
Her ankommer Emma Coronel Aispuro (i midten) domsavsigelsen til sin mann, den mexicanske narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán, i New York i 2019. Nå er hun selv pågrepet og siktet for narkotikasmugling og for å ha hjulpet Guzmán i å rømme fra fengsel i 2015. Arkivfoto: Mark Lennihan / AP / NTB Foto: NTB

Amerikanske myndigheter pågrep kona til den mexicanske narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán da hun ankom landet mandag.

Emma Coronel Aispuro (31), som har dobbelt statsborgerskap, landet på Dulles internasjonale flyplass utenfor Washington og ble pågrepet der, opplyser Justisdepartementet.

Hun er siktet for deltakelse i sammensvergelse om å smugle kokain, metamfetamin, heroin og marihuana til USA, heter det i uttalelsen fra departementet.

Coronel Aispuro er i tillegg siktet for å ha hjulpet Guzmán i å flykte fra fengslet Altiplano i Mexico i 2015 og for å planlegge et nytt rømningsforsøk før han ble utlevert til USA i januar i 2017. Det er ventet at hun møter i retten i Washington tirsdag.

«El Chapo» soner en livstidsdom i USA for smugling av hundrevis av tonn kokain, heroin, metamfetamin og marihuana. Han har tidligere rømt fra fengsel i Mexico to ganger.

Personvernpolicy