Russisk toppolitiker: – Offentlige ansatte bør ikke veie over 100 kg

Ultranasjonalisten Vladimir Zjirinovskij leder det høyrepopulistiske liberaldemokratiske partiet og sitter i Dumoen.
Ultranasjonalisten Vladimir Zjirinovskij leder det høyrepopulistiske liberaldemokratiske partiet og sitter i Dumoen. Foto: Pavel Golovkin / AP

Ultranasjonalisten Vladimir Zjirinovskij tar til orde for grenser på vekten til offentlige ansatte og befolkningen for øvrig. Selv om han ikke er noen lettvekter selv.

– Vekten til en offentlig ansatt bør være 100 kilo og ikke mer. Om det er 120 kilo, eller 150 kilo. Hva i alle dager er dette?

Ordene faller fra den ultranasjonalisten Vladimir Zjirinovskij til Komsomolskaja Pravdas radiostasjon, gjengitt av RT. Zjirinovskij er leder for det høyrepopulistiske liberaldemokratiske partiet og sitter i Dumoen.

Han er selv ingen lettvekter i politikken og er ikke fremmed for å komme med oppsiktsvekkende utspill. Han har tidligere tatt til orde for å sette inn militæret til å skyte ned fugler man frykter har fugleinfluensa, male Kreml hvit og sist å teste ut coronavaksine på fanger.

Han presiserer overfor radiokanalen at man ikke bør sparke ansatte som er overvektige, men at ekstremt overvektige spiser opp en stor del av statsbudsjettet med behandling og dietter, og etterlater smuler til andre med helseproblemer.

I intervjuet tar han til orde for at statsansatte og befolkningen forøvrig bør orienteres mot sunne matvaner.

– Vår ide er å gi noen forslag til befolkningen. For de følger ikke dietter av seg selv. De spiser mye godteri og bakevarer, sier politikeren.

Han innser at han selv ikke har vært den flinkeste gutten i klassen, men sier til kanalen at han har slanket seg fra drøye 103 kilo til 95 kg.

Personvernpolicy