Boeing ber om at 777-fly settes på bakken etter dramatisk motorhavari

Deler av dekselet fra flymotoren på Boeing 777-flyet landet i hagen ved en forstad til Denver. Nå ber Boeing om at alle 777-fly med samme motortype settes på bakken.
Deler av dekselet fra flymotoren på Boeing 777-flyet landet i hagen ved en forstad til Denver. Nå ber Boeing om at alle 777-fly med samme motortype settes på bakken. Foto: Michael Ciaglo / AFP

Flyprodusenten Boeing ber om at alle 777-fly med samme motortype som gikk i stykker i luften over Colorado lørdag, settes på bakken.

Ingen personer kom til skade da en motor tok fyr og delvis gikk i oppløsning like etter avgang på vei fra Denver til Honolulu. Deler fra Pratt & Whitney-motoren drysset ned over en forstad til Denver, og en passasjerer filmet den brennende motoren.

USAs luftfartstilsyn CAA har satt alle 777-fly med Pratt & Whitneys PW4000-motor på bakken til de er sjekket. CAA anbefaler også hyppigere service-intervaller på viftebladene i motoren.

Boeing anbefaler at flyselskaper i resten av verden også slutter å bruke flyene fram til motorene er sjekket.

– Vi jobber med tilsynene i de aktuelle landene mens de sikrer at flyene blir stående på bakken i påvente av kontrollører fra Pratt & Whitney, sier Boeing i en uttalelse.

Selskapet sier det er 69 777-fly i verden med den aktuelle motoren i drift, mens ytterligere 59 fly står i opplag. United Airlines i USA bruker flyene. Det samme gjør to japanske flyselskaper, Asiana Airlines og Korean Air.

Verken SAS eller Norwegian har den aktuelle flytypen i sin flåte.

Personvernpolicy