Boeing ber om at 777-fly settes på bakken etter dramatisk motorhavari

Deler av dekselet fra flymotoren på Boeing 777-flyet landet i hagen ved en forstad til Denver. Nå ber Boeing om at alle 777-fly med samme motortype settes på bakken.
Deler av dekselet fra flymotoren på Boeing 777-flyet landet i hagen ved en forstad til Denver. Nå ber Boeing om at alle 777-fly med samme motortype settes på bakken. Foto: Michael Ciaglo / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyprodusenten Boeing ber om at alle 777-fly med samme motortype som gikk i stykker i luften over Colorado lørdag, settes på bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen personer kom til skade da en motor tok fyr og delvis gikk i oppløsning like etter avgang på vei fra Denver til Honolulu. Deler fra Pratt & Whitney-motoren drysset ned over en forstad til Denver, og en passasjerer filmet den brennende motoren.

USAs luftfartstilsyn CAA har satt alle 777-fly med Pratt & Whitneys PW4000-motor på bakken til de er sjekket. CAA anbefaler også hyppigere service-intervaller på viftebladene i motoren.

Boeing anbefaler at flyselskaper i resten av verden også slutter å bruke flyene fram til motorene er sjekket.

– Vi jobber med tilsynene i de aktuelle landene mens de sikrer at flyene blir stående på bakken i påvente av kontrollører fra Pratt & Whitney, sier Boeing i en uttalelse.

Selskapet sier det er 69 777-fly i verden med den aktuelle motoren i drift, mens ytterligere 59 fly står i opplag. United Airlines i USA bruker flyene. Det samme gjør to japanske flyselskaper, Asiana Airlines og Korean Air.

Verken SAS eller Norwegian har den aktuelle flytypen i sin flåte.