Italias ambassadør drept i angrep mot nødhjelpskolonne i Kongo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italias ambassadør til Kongo er blitt drept i et angrep mot en nødhjelpskolonne i Kongo, bekrefter italienske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge de første meldingene ble den italienske ambassadøren såret da væpnede menn angrep en kolonne fra Verdens matvareprogram (WFP) nord for Goma øst i Kongo.

Guvernøren i Nord-Kivu meldte kort tid etter at han var død. Dette ble bekreftet av italiensk UD, som opplyste at ambassadørens italienske livvakt også ble drept. President Sergio Mattarella fordømmer angrepet som han beskriver som feigt.

– Den italienske republikken sørge over disse som tjente staten og mistet liver, sier Mattarella i en uttalelse.

Ifølge en talsmann for de kongolesiske regjeringsstyrkene i Nord-Kivu, major Guillaume Djike, ble ytterligere en person drept i angrepet – men det er foreløpig uklart hvem dette var.

En talsmann for Virunga-nasjonalparken sier at angrepet trolig var et forsøk på å bortføre FN-personell. Det er ikke kjent hvem som står bak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere væpnede grupper opererer i Virunga-nasjonalparken, som ligger i grenseområdet mot Uganda og Rwanda og er berømt for sine gorillaer. Nærmere 200 parkvoktere er drept i nasjonalparken de siste 20 årene.

I november i fjor ble over 30 mennesker drept i det lokale myndigheter betegnet som en massehenrettelse av sivile i området. En ytterliggående ugandisk islamistgruppe anklages for å ha stått bak.