Ny kveld med sammenstøt i Barcelona

Demonstranter bærer på en søppelbøtte de skal kaste på politiet under en protest i Barcelona i Spania. Siden tirsdag har det hver natt blitt gjennomført protester mot pågripelsen av rapperen Pablo Hasél. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB
Demonstranter bærer på en søppelbøtte de skal kaste på politiet under en protest i Barcelona i Spania. Siden tirsdag har det hver natt blitt gjennomført protester mot pågripelsen av rapperen Pablo Hasél. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Foto: NTB

For sjette kveld på rad barket demonstranter og politi sammen i Barcelona etter at en rapper ble pågrepet for å ha fornærmet kongefamilien.

Demonstranter kaster blant annet flasker og fyrverkeri mot politiets hovedkvarter i Barcelona. Politiet har svart med å sette inn kjøretøy for å rydde veiene.

Flere titalls personer er skadd og pågrepet i forbindelse med opptøyer denne uka. Demonstrantene protesterer mot tirsdagens pågripelsen av rapperen Pablo Hasél, angivelig for å ha barrikadert seg inne og nektet å møte til soning.

Hasél er dømt til ni måneders fengsel for å ha kalt tidligere kong Juan Carlos mafiaboss, glorifisert terrorisme og for å ha anklaget politiet for å ha torturert og drept demonstranter og migranter.

Personvernpolicy