Biden erklærer Texas for katastrofeområde

<p>USAs president Joe Biden. </p>
USAs president Joe Biden.  Foto: NTB

USAs president Joe Biden har erklært Texas for katastrofeområde. Det åpner for økt føderal bistand til delstaten, melder CNN.

Erklæringen lørdag var varslet. En kriseerklæring ble utstedt allerede forrige helg, etter at delstaten ble rammet av minusgrader og snøvær. Det førte blant annet til omfattende strømbrudd.

– I går erklærte Joe Biden at Texas er rammet av en stor katastrofe og har beordret føderal bistand for å støtte delstatens og lokale myndigheters innsats i områdene som er rammet av vinterværet som begynte 11. februar 2021, heter det i en skriftlig uttalelse fra Det hvite hus, ifølge kanalen.

Erklæringen åpner for at det kan gis føderale midler blant annet til midlertidig husvære, reparasjoner og billige lån for å dekke ødeleggelser for dem som ikke var tilstrekkelig forsikret.

Strømforsyningen fungerer stort sett igjen, ifølge nettstedet poweroutage.us er det nå bare omkring 80.000 som ikke har strøm i delstaten.

Texas er imidlertid rammet av en krise i vannforsyningen ettersom frosten har ødelagt deler av ledningsnettet. Rundt halvparten av de 25 millioner innbyggerne er rammet, mange har mistet tilførselen eller må koke drikkevannet.

Personvernpolicy