Argentinas helseminister går av etter å ha latt venner snike i vaksinekøen

Helseminister Gines Gonzalez Garcia, her på en pressekonferanse i mars i fjor, har fått beskjed av landets president om å gå av. Arkivfoto: Victor R. Caivano / AP / NTB
Helseminister Gines Gonzalez Garcia, her på en pressekonferanse i mars i fjor, har fått beskjed av landets president om å gå av. Arkivfoto: Victor R. Caivano / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Argentinas helseminister har gått av etter at han lot venner snike i køen for å bli vaksinert mot koronavirus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helseminister Gines Gonzalez Garci kunngjorde selv sin avgang sent fredag kveld etter at president Alberto Fernandez hadde bedt ham om å gå av.

– Som svar på din klare anmodning, presenterer jeg min avgang fra stillingen som helseminister, sa 75-åringen, som er utdannet lege, i et brev til presidenten.

48 år gamle Carla Vizzotti, som var ansvarlig for å sikre Argentina den russiske Sputnik V-vaksinen, overtar som helseminister.

Til nå er det kun helsepersonell som har blitt vaksinert. Onsdag startet vaksinering av folk over 70 år i Buenos Aires-provinsen.

Men fredag sa den 71 år gamle journalisten Horacio Verbitsky på radio at han, som følge av sitt langvarige vennskap med helseministeren, allerede hadde fått vaksinen på statsrådens kontor.

Lokale medier meldte også at andre personer med nære forbindelser til regjeringen har blitt vaksinert i helsedepartementet.

Argentina har 44 millioner innbyggere. Landet har registrert rundt to millioner smittetilfeller og over 50.000 koronarelaterte dødsfall.