Ted Cruz beklager å ha forlatt Texas-uvær og dratt til Mexico

In this image from video, Sen. Ted Cruz, R-Texas, walks to check in for his flight back to the U.S., at Cancun International Airport in Cancun, Mexico, Thursday, Feb. 18, 2021. (AP Photo/Dan Christian Rojas)
In this image from video, Sen. Ted Cruz, R-Texas, walks to check in for his flight back to the U.S., at Cancun International Airport in Cancun, Mexico, Thursday, Feb. 18, 2021. (AP Photo/Dan Christian Rojas) Foto: Dan Christian Rojas / AP

Senator Ted Cruz fra Texas beklager etter å ha blitt utsatt for kritikk for å ha dratt til Mexico mens delstaten hans var uten strøm og vann.

Politiske motstandere hos Demokratene krevde at Cruz må gå av etter at han dro til Cancún på Yucatán-halvøya. Selv det republikanske partiets leder i Texas nektet å forsvare Cruz.

– Dette er noe han må svare på overfor sine velgere, sa Allen West på spørsmål om senatorens reise.

Cruz svarte først på kritikken med å vise til at han skulle følge sine barn til Mexico og at han oppholdt seg i Cancún i kun ett døgn, fra onsdag til torsdag denne uken, før han dro hjem til Texas.

– Skolene er stengt hele uken, og jentene våre spurte om de kunne dra til Mexico med venner. Jeg ønsket å være en god far, så jeg fløy sammen med dem i går kveld og flyr tilbake i ettermiddag, sa Cruz i en uttalelse fra Mexico torsdag.

Mexico-turen fant sted etter at han tidligere i uken i et radiointervju oppfordret folk i Texas til å holde seg hjemme. Hundretusener var fortsatt uten strøm og vann da han kom tilbake senere torsdag.

– Det var et opplagt feilsteg, og i etterpåklokskapens lys ville jeg ikke ha reist, sa han tilbake på amerikansk jord torsdag kveld.

Han forklarte da at han dro tilbake til USA fordi han innså at han trengtes der. Han sa at han egentlig skulle være i Mexico gjennom helgen.

– Jeg ønsket ikke at all ropingen og hylingen rundt denne turen skulle fjerne fokus fra de virkelige sakene som texanerne bryr seg om, og det er å sørge for at alle er trygge, sa Cruz.

Personvernpolicy