Halve befolkningen i Sør-Afrika kan ha hatt corona

<p>Helsearbeidere på et sykehus i Cape Town i Sør-Afrika forberedte seg på at landet skal ta i bruk coronavaksinen til Johnson and Jonson. Studier viser nå at halve landets befolkning kan ha vært smittet av korona. Foto: Nardus Engelbrecht / AP / NTB</p>
Helsearbeidere på et sykehus i Cape Town i Sør-Afrika forberedte seg på at landet skal ta i bruk coronavaksinen til Johnson and Jonson. Studier viser nå at halve landets befolkning kan ha vært smittet av korona. Foto: Nardus Engelbrecht / AP / NTB Foto: NTB

Halvparten av sørafrikanerne kan ha vært smittet av corona, viser en studie. Dermed kan det være langt flere coronadødsfall enn de offisielle tallene viser.

Mellom 32 og 63 prosent har hatt coronavirus i Sør-Afrika, viser resultatene fra en studie der forskere har undersøkt blodprøver fra rundt 5.000 personer.

Sør-Afrika er det landet i Afrika som er hardest rammet av pandemien. Offisielt er det registrert 1,5 millioner smittetilfeller og 48.500 dødsfall.

Men siden mai er det også registrert 140.000 flere dødsfall enn forventet, ifølge Det sørafrikanske medisinske forskningsrådet.

Ni av ti av disse dødsfallene antas å være forårsaket av coronavirus, viser beregninger fra det private helseforsikringsselskapet Discovery.

Personvernpolicy