Trump langer ut mot Mitch McConnell

Det republikanske partiet vil aldri vinne et valg igjen så lenge det ikke kvitter seg med folk som Mitch McConnell, sier USAs tidligere president Donald Trump i en uttalelse tirsdag. Foto: Senate Television / AP / NTB
Det republikanske partiet vil aldri vinne et valg igjen så lenge det ikke kvitter seg med folk som Mitch McConnell, sier USAs tidligere president Donald Trump i en uttalelse tirsdag. Foto: Senate Television / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs tidligere president Donald Trump sier det republikanske partiet må skrote Mitch McConnell som partiets leder i Senatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekspresidenten sier i en uttalelse tirsdag at det republikanske partiet aldri igjen vil få folkets støtte eller respekt dersom folk som McConnell fortsatt har makt og innflytelse.

– Mitch er en stri, sur og gravalvorlig karrierepolitiker, og hvis republikanske senatorer forblir ved hans side, vil de aldri vinne igjen, sier Trump.

Trump gir i uttalelsen McConnell skylden for at Demokratene vant kontrollen i Senatet og tar på seg æren for Republikanernes framgang i Representantenes hus. Trump sier også at McConnell, som har vært innvalgt til Senatet fra Kentucky siden 1984, ville ha mistet plassen sin i høst, om det ikke var for ham.

– Det eneste jeg angrer på, er at McConnell tigget for min støtte før valget og at jeg ga den til ham. Uten min støtte ville McConnell ha tapt, og det stort, heter det i uttalelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen kommer tre dager etter at McConnell i en tale fordømte ekspresidenten og sa at han var både praktisk og moralsk ansvarlig for stormingen av Kongressen. Han stemte imidlertid for å frifinne Trump i riksrettssaken.

Samtidig har meningsmålinger vist at Trump ville ha vunnet republikanernes primærvalg med 53 prosent av stemmene dersom valget ble avholdt i dag, skriver The Independent.

Trump truer også med at han i neste års kongressvalg kun vil gi sin støtte til republikanske kandidater som støtter bevegelsen hans «Make America Great Again».