Barn og unge i elleve nye kommuner får teste fritidskort-prosjekt

Regjeringen har satt av 60 millioner kroner til forsøk med fritidskortordninger i 2020. Ulike ordninger skal nå testes ut i noen få kommuner. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) utfordret elever fra Ullevål skole på isen ved Voldsløkka mandag ettermiddag. Caroline Froyn går i 6. klasse og hadde ingen problemer med å holde følge med statsråden.
Regjeringen har satt av 60 millioner kroner til forsøk med fritidskortordninger i 2020. Ulike ordninger skal nå testes ut i noen få kommuner. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) utfordret elever fra Ullevål skole på isen ved Voldsløkka mandag ettermiddag. Caroline Froyn går i 6. klasse og hadde ingen problemer med å holde følge med statsråden. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barn mellom 6 og 18 år i elleve nye kommuner får fra høsten av være med i prøveprosjektet med fritidskort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er kommunene Sokndal, Kvinesdal, Stord, Bømlo, Råde, Fitjar, Kautokeino, Drammen, Lillehammer, Modum og Volda som fra høsten av får være med i prosjektet.

– For at vi skal få et godt prøveprosjekt trenger vi en sammensetning av kommuner som er et Norge i miniatyr. Derfor består prøveprosjektet av kommuner av ulik størrelse fra hele landet, med ulik andel barn i lavinntekt og ulik erfaring med lignende ordninger, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i en pressemelding.

Kommunene i prøveprosjektet skal prøve ut fritidskortordninger som skal dekke utgifter til faste, organiserte fritidsaktiviteter. Kommunene får gjennom ordningen tildelt fra 800 til 1.000 kroner per barn i halvåret, i tillegg til støtte til administrasjon og utvikling.

Fra før er tolv kommuner med i prosjektet. I statsbudsjettet for 2021 er det satt av 120 millioner kroner til videreføring og utvidelse av prøveprosjektet.