To nye koronavarianter oppdaget i Storbritannia

Britiske helsemyndigheter er trygge på at vaksinene virker mot de to nye virusvariantene som er oppdaget i England. Foto: Joe Giddens / PA via AP / NTB
Britiske helsemyndigheter er trygge på at vaksinene virker mot de to nye virusvariantene som er oppdaget i England. Foto: Joe Giddens / PA via AP / NTB Foto: NTB

De to nye variantene av covid-19 i England ligner på den sørafrikanske og den brasilianske varianten, ifølge en regjeringsoppnevnt komité i Storbritannia.

En av variantene, som først ble påvist i Bristol, er kategorisert som bekymringsfull av rådgivningsgruppen for nye og framvoksende luftveisvirus, skriver Reuters.

Den andre, som først ble oppdaget i Liverpool, har fått status som en variant som undersøkes nærmere.

De nye variantene har E484K-mutasjonen, som dannes på spike-proteinet på overflaten av viruset. Det er den samme endringen som er oppdaget hos den sørafrikanske og den brasilianske variantene av covid-19, og som har forårsaket bekymring verden over.

Helsemyndighetene i England sier det er påvist 76 tilfeller av de nye variantene, og det de er trygge på at vaksinene virker mot dem.

Både den første engelske varianten og den sørafrikanske varianten er påvist i Norge, og den førstnevnte har spredt seg over hele landet.

Personvernpolicy