Militærjuntaen i Myanmar varsler «disiplinert demokrati»

Opprørspolitiet følger med på demonstranter i hovedstaden Naypyidaw. Militærjuntaen i Myanmar sier den vil bygge et «ekte og disiplinert demokrati», en drøy uke etter at de militære på nytt grep makten i et kupp. Foto: AP / NTB
Opprørspolitiet følger med på demonstranter i hovedstaden Naypyidaw. Militærjuntaen i Myanmar sier den vil bygge et «ekte og disiplinert demokrati», en drøy uke etter at de militære på nytt grep makten i et kupp. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Militærjuntaen i Myanmar sier den vil bygge et «ekte og disiplinert demokrati», en drøy uke etter at de militære på nytt grep makten i et kupp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært omfattende demonstrasjoner mot kuppmakerne de siste dagene i hovedstaden Naypyidaw, Yangon og andre byer i Myanmar.

Militærjuntaen har truet med maktbruk, og sier i en tale at den ville utøve makten i samsvar med lovene og reglene som gjelde under unntakstilstanden den har erklært.

– Det blir ingen endringer i landets utenrikspolitikk, regjeringens politikk eller økonomisk politikk mens vi midlertidig tar på oss ansvaret for staten, hevdet Myanmars nye lederskikkelse general Min Aung Hlaing i en tale til folket mandag.

Han sa retningen han har staket ut, kommer til å bli fulgt.

Unntakstilstanden innebærer blant annet portforbud i sju bydeler i Mandalay, landets nest største by. Det er også forbudt å demonstrere og å samle seg i grupper på flere enn fem personer.