Legendarisk Hollywood-skilt utsatt for sabotasje

– Landemerker i Los Angeles er dyrebare, skriver politimester i Hollywood, Steve Lurie, som mener stuntet var «veldig lite kult.»
– Landemerker i Los Angeles er dyrebare, skriver politimester i Hollywood, Steve Lurie, som mener stuntet var «veldig lite kult.» Foto: Reed Saxon / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks personer er arrestert, deriblant en modell, etter at det ikoniske Hollywood-skiltet ble endret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjonistene ville sette brystkreft på dagsorden, men nå har de i stedet blitt siktet for ulovlig inntrenging på området og sabotasje av installasjonen, skriver Los Angeles Times.

Hollywood-skiltet i Los Angeles ble ifølge bilder fra stedet endret til «Hollyboob», i et forsøk på å øke bevisstheten rundt brystkreft.

Skiltet er laget av ni meter brede og 15 meter høye bokstaver. Opprinnelig var ordet dekket med lyspærer.

– Landemerker i Los Angeles er dyrebare, skriver politimester i Hollywood, Steve Lurie. Han mener stuntet var «veldig lite kult.»

Skiltet endret flere ganger

Skiltet ble satt opp i 1923 på toppen av Mount Lee i Griffith Park. Det ble opprinnelig plassert der for å promotere et nytt byggefelt i utvikling i skråningen ovenfor Hollywood, ifølge Wikipedia. I 1932 tok skuespillerinnen Peg Entwistle livet sitt da hun hoppet i døden fra bokstaven H.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke første gang skiltet endres. I 2017 ble det endret til «Hollyweed» etter at rekreasjonsmarihuana ble legalisert i California. I 1987 endret lokale studenter det til navnet på sitt eget college.

Brystkreft-aksjonistene som ble arrestert mandag hadde hengt en presenning med bokstaven B over W-en, og en krysset linje lagt til i D-en. Dermed fikk skiltet plutselig en helt annen betydning, skriver The Guardian.

Modell blant aksjonistene

Blant aksjonistene var også Julia Rose. I en video gjengitt av TMZ kan modellen sees i det hun hentes av politiet. Aksjonistene skal ha blitt oppdaget av et politihelikopter da de forsøkte å komme seg unna.

Også i 2019 gjorde hun seg bemerket da hun ble utestengt fra den amerikanske baseball-ligaen, MLB, etter å ha vist brystene under en kamp. Også dette stuntet var et forsøk på å øke fokuset på brystkreft.

Hollywood-skiltet har vært reparert flere ganger, blant annet ved hjelp av innsamlede midler.

Les også: Pamela Anderson avslører sannheten om det korte ekteskapet