Nye demonstrasjoner mot Israels statsminister

Hundrevis av israelere samlet seg i igjen i Jerusalem med krav om at statsminister Benjamin Netanyahu trekker seg på grunn av korrupsjonsanklagene mot ham. Foto: Maya Alleruzzo, AP/NTB
Hundrevis av israelere samlet seg i igjen i Jerusalem med krav om at statsminister Benjamin Netanyahu trekker seg på grunn av korrupsjonsanklagene mot ham. Foto: Maya Alleruzzo, AP/NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av israelere samlet seg i igjen i Jerusalem med krav om at statsminister Benjamin Netanyahu trekker seg på grunn av korrupsjonsanklagene mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet brukte vannkanoner for å spre demonstrantene som hadde samlet seg lørdag kveld. Gradestokken viste om lag 10 da demonstrantene ble dynket i vann.

Hver uke de siste sju månedene har demonstranter samlet seg utenfor statsministerboligen, men bruken av vannkanoner er ikke vanlig.

Politiet anklager noen av demonstrantene for kaste gjenstander og for å prøve å bryte gjennom barrikadene. En politibetjent ble lettere skadd og flere demonstranter ble pågrepet, ifølge politiet.

Demonstrantene mener Netanyahu ikke kan fungere som statsminister så lenge han er tiltalt for korrupsjon i tre ulike saker.

De beskylder ham også for vanstyre under koronakrisen. Arbeidsledigheten er høy etter en rekke nedstenginger. Landet er nå inne sin tredje nedstenging, samtidig som den gjennomfører i en av verdens mest vellykkede vaksinasjonskampanjer.

Israel forbereder seg på å holde nyvalg 23. mars. Det er landets fjerde valg på under to år. Siden valget i april 2019 har Israel vært ute av stand til å danne stabile regjeringer. Det førte nyvalg i september 2019 og deretter i mars 2020.