WHO-eksperter besøkte sykehus i Wuhan

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) besøkte fredag et sykehus i Wuhan i Kina, der coronaviruset først ble påvist.
Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) besøkte fredag et sykehus i Wuhan i Kina, der coronaviruset først ble påvist. Foto: Ng Han Guan / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) besøkte fredag et sykehus i Wuhan i Kina, der coronaviruset først ble påvist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Xinhua-sykehuset i Wuhan mottok noen av de første covid-19-pasientene og står på lista over steder WHO-ekspertene har bedt om å få besøke i sin jakt på virusets opprinnelse.

Ekspertene skal ifølge WHO også besøke Huanan-markedet der det mistenkes at viruset kan ha blitt overført fra flaggermus til et annet dyr, før det smittet til mennesker.

Wuhan Institute of Virology, som er underlagt det kinesiske vitenskapsakademiet og forsker på virus som kan bli overført fra dyr til mennesker, skal også besøkes.

Enkelte har hevdet at coronaviruset kom fra dette laboratoriet, noe som aldri er dokumenter og som kinesiske myndigheter avviser. Forskere har også avvist at viruset er menneskeskapt.

WHO-ekspertene understreker at deres hovedmål med oppholdet i Wuhan er å se hvilke muligheter som fortsatt er åpne for etterforskning på et senere tidspunkt.

Tidligere WHO-topp Keiji Fukuda, som ikke er en del av teamet, har advart mot å ha høye forventninger og sier at det kan ta mange år før man kan konkludere med hvordan viruset oppsto.

Hittil har over 102 millioner mennesker fått påvist coronasmitte, og 2,2, millioner mennesker er døde av covid-19.