Samsung med solid vekst i forrige kvartal

Samsung Electronics melder torsdag om et overskudd i fjerde kvartal på 6.610 milliarder won, tilsvarende 6 milliarder dollar. Foto: Ahn Young-joon / AP NTB
Samsung Electronics melder torsdag om et overskudd i fjerde kvartal på 6.610 milliarder won, tilsvarende 6 milliarder dollar. Foto: Ahn Young-joon / AP NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsungs nettofortjeneste økte med 26,4 prosent i fjerde kvartal i fjor sammenlignet med samme periode i 2019. Økt etterspørsel fra hjemmejobbere drev veksten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sørkoreanske selskapet melder torsdag at overskuddet i månedene oktober til desember var på 6.610 milliarder won, tilsvarende 6 milliarder dollar. Det gir en vekst på 26,4 prosent fra samme tid året før.

Samsung Electronics er verdens største produsent av mobiltelefoner og minnebrikker, og jobbing hjemmefra under koronapandemien har ført til økt etterspørsel etter databrikker til en rekke ulike enheter.

Driftsresultatet økte med 26,4 prosent til 9.050 milliarder won, mens salget økte med 2,8 prosent og ga 62 billioner won i inntekter.

– Fordi forbrukere bruker mer tid hjemme førte det til vekst i salget av produkter som fjernsyn og kjøleskap, sier analytiker James Kang i Euromonitor International.

For hele fjoråret økte overskuddet med 21,5 prosent til 26 billioner won og salget steg med 2,8 prosent til 237 billioner won.

Samsung Electronics er en viktig del av Sør-Koreas økonomi, og selskapets omsetning tilsvarer en femdel av landets bruttonasjonalprodukt.