Navalnyj-medarbeider: – Leiligheter ransaket

Russiske politi utenfor et av kontorene til stiftelsen FBK i Moskva onsdag. To av stiftelsens kontorer og to leiligheter knyttet til opposisjonspolitikeren Alexej Navalnyj er blitt ransaket, ifølge FBK.
Russiske politi utenfor et av kontorene til stiftelsen FBK i Moskva onsdag. To av stiftelsens kontorer og to leiligheter knyttet til opposisjonspolitikeren Alexej Navalnyj er blitt ransaket, ifølge FBK. Foto: Pavel Golovkin / AP

Russisk politi har ransaket flere leiligheter og kontorer knyttet til opposisjonspolitikeren Alexej Navalnyj, ifølge en av hans nære medarbeidere.

Navalnyjs kone Julia befant seg i en av leilighetene, ifølge Ivan Zjdanov, som leder Navalnyjs antikorrupsjons-stiftelse FBK.

Nyhetsbyrået AP skriver at det dreier seg om Navalnyjs egen leilighet, leiligheten der kona bor, samt to kontorer.

Det russiske innenriksdepartementet opplyste onsdag at de hadde igangsatt etterforskning av brudd på smittevernbestemmelser under en demonstrasjon i Moskva til støtte for den fengslede politikeren lørdag.

Også en rekke andre steder i Russland ble det holdt støttedemonstrasjoner. I forkant var det lagt ut oppfordringer i sosiale medier om å delta.

Det russiske medietilsynet Roskomnadzor opplyser at flere store sosiale medier vil bli bøtelagt fordi de ikke gjorde nok for å fjerne oppfordringer til mindreårige om å delta i demonstrasjoner som ikke var godkjent.

Både Facebook, Instagram, Twitter, Youtube og Tiktok kan vente seg bøter. De kan bli på opptil 470.000 kroner.

Tidligere onsdag advarte Russlands president Vladimir Putin mot de store teknologiselskapenes makt i en tale til Verdens økonomiske forum (WEF).

Personvernpolicy