Tesla viser kortene onsdag

Tesla-aksjen mangedoblet seg på børsen i 2020 og gjorde gründer Elon Musk, som har mesteparten av sin formue plassert i Tesla-aksjer, til verdens rikeste person tidligere i år.
Tesla-aksjen mangedoblet seg på børsen i 2020 og gjorde gründer Elon Musk, som har mesteparten av sin formue plassert i Tesla-aksjer, til verdens rikeste person tidligere i år. Foto: David Zalubowski / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er knyttet stor spenning til elbilselskapet Teslas årsresultat for 2020 og resultat for fjerde kvartal. Tesla-aksjen sjudoblet seg i verdi på børsen i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange investorer håper å få innsikt i leveransevolumet til Tesla og gründer Elon Musk i tiden framover. Det er ventet at etterspørselen etter elbiler vil øke i Kina, USA og Europa. Storbanken Deutsche Banks analytikere tror at selskapet kommer til å øke sitt leveransemål til 825.000 biler.

Det er ventet at selskapet vil oppgi en dobling av overskuddet for fjerde kvartal og en salgsøkning på 40 prosent.

Tesla-aksjen fikk en enorm vekst i fjor. Selskapets børsverdi mer enn sjudoblet seg, og oppgangen har fortsatt i år med cirka 25 prosent på toppen av det.

Børsverdien er nå på rundt 835 milliarder dollar, tilsvarende rundt 7.100 milliarder norske kroner. Det er til sammenligning mer enn 10 ganger så mye som hele det tyske Volkswagen-imperiets børsverdi.