India har vaksinert to millioner helsearbeidere på under to uker

To millioner indiske helsearbeidere har mottatt koronavaksine på mindre enn to uker. Her mottar en sykehusansatt vaksinen i Jammu nord i landet. Foto: Channi Anand / AP / NTB
To millioner indiske helsearbeidere har mottatt koronavaksine på mindre enn to uker. Her mottar en sykehusansatt vaksinen i Jammu nord i landet. Foto: Channi Anand / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To millioner indiske helsearbeidere har mottatt koronavaksine på mindre enn to uker og det siste døgnet er det registrert 12.689 ny smittetilfeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en skarp nedgang fra det daglige smittetallet på 100.000 som landet opplevde i midten av september.

Helsedepartementet opplyser at det daglige smittetallet tirsdag var under 10.000, som er på nivå med tallene fra juni.

Dødstallet sank til 137 i den siste døgnoppdateringen, fra rekordnivået på 1.089 daglige dødsfall knyttet til pandemien i september.

I alt er det registrert 10,7 millioner koronatilfeller så langt i pandemien. Bare USA med sine 26 millioner tilfeller har flere.

India startet vaksineringen av helsearbeidere 16. januar i det som trolig er verdens største vaksinasjonskampanje, og myndighetene håper å vaksinere 300 millioner innbyggere. Blant disse er 30 millioner leger, sykepleiere og andre arbeidere i førstelinjen.