900 holocaustoverlevende i Israel har dødd etter coronasmitte

92 år gamle Joseph Zalman Kleinman, som overlevde holocaust, mottok nylig sin andre dose av Pfizers koronavaksine i Jerusalem. Nærmere tusen holocaustoverlevende i Israel døde i fjor etter å ha blitt koronasmittet.
92 år gamle Joseph Zalman Kleinman, som overlevde holocaust, mottok nylig sin andre dose av Pfizers koronavaksine i Jerusalem. Nærmere tusen holocaustoverlevende i Israel døde i fjor etter å ha blitt koronasmittet. Foto: Maya Alleruzzo / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omtrent 900 holocaustoverlevende i Israel har mistet livet etter å ha blitt smittet av coronaviruset i fjor, opplyser landets statistiske sentralbyrå

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt 179.600 personer i Israel var i slutten av 2020 registrert som overlevende etter holocaust. Omtrent 17.000 døde i løpet av året.

Moshe Kantor, som er president i paraplyorganisasjonen European Jewish Congress, ba mandag EU-landene om å sikre coronavaksiner til overlevende etter holocaust så fort som mulig.

– Gjennom hele livet har de vist stor styrke, men i den nåværende krisen har mange dessverre dødd alene og i smerter, sa Kantor.

Den internasjonale holocaustdagen markeres årlig 27. januar, som er datoen den sovjetiske hæren inntok konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i det naziokkuperte Polen i 1945 og satte fri 7.500 fanger.

Israel har så langt registrert over 4.500 coronarelaterte dødsfall.