Biden og Macron vil samarbeide om korona og klima

Frankrikes president Emmanuel Macron og hans kollega Joe Biden hadde sin første telefonsamtale etter at Biden ble innsatt. Foto: Yoan Valat / AP / NTB
Frankrikes president Emmanuel Macron og hans kollega Joe Biden hadde sin første telefonsamtale etter at Biden ble innsatt. Foto: Yoan Valat / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Joe Biden og hans franske kollega Emmanuel Macron er enige om klimaendringer og kampen mot koronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to presidentene hadde søndag sin første samtale på telefon siden Biden ble innsatt som ny amerikansk president onsdag.

Samtalen var preget av velvilje etter flere år med et stadig dårligere forhold mellom Frankrike og USA under Donald Trump.

Biden understreket at han er innstilt på å styrke det transatlantiske forholdet via Nato og EU, mens Macron lovte å jobbe sammen med USA.

De to ble også enige om å samarbeide for fred i Midtøsten, og spesielt om det iranske atomspørsmålet, ifølge det franske presidentkontoret.

Men Macron gjorde det klart at han ikke vil skygge unna omstridte temaer som spørsmålet om global skattlegging av amerikanske teknologigiganter som Google og Amazon og striden om subsidier til flyprodusentene Boeing og Airbus.