Biden og Johnson vil styrke båndene

Britenes statsminister Boris Johnson, her under en koronapressekonferanse i London fredag, snakket lørdag kveld med USAs president Joe Biden. Foto: Leon Neal / pool via AP / NTB
Britenes statsminister Boris Johnson, her under en koronapressekonferanse i London fredag, snakket lørdag kveld med USAs president Joe Biden. Foto: Leon Neal / pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Båndene mellom USA og Storbritannia skal styrkes, lovet Joe Biden og Boris Johnson i det som var presidentens første telefonsamtale med britenes statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Koronavaksiner, menneskerettigheter, Nato-samarbeid og håndtering av klimaendringer var også samtaletemaer, heter det i en uttalelse fra Downing Street.

Lørdagens telefonsamtale var den første mellom Biden og Johnson etter at Biden ble innsatt som USAs president.

Etter samtalen la Johnson ut et bilde av seg selv på Twitter , der han med oppbrettede ermer står og ler med telefonrøret i den ene hånden, mens den andre hånden er i bukselomma.

– Flott å snakke med president Joe Biden i kveld. Jeg ser fram til å styrke den langvarige alliansen mellom våre to land når vi driver fram en grønn og bærekraftig helbredelse fra covid-19, skriver Johnson.

Johnson, som av Biden i 2019 ble kalt en «fysisk og følelsesmessig klone» av Donald Trump, skrøt i samtalen av Biden for å ha igangsatt reversering av flere av Trumps avgjørelser.

De to lederne sa de håper å kunne møtes snart.