Stoltenberg ringte til Lloyd Austin

Forsvarsminister Lloyd Austin snakket med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i sin første telefonsamtale i den nye jobben fredag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Forsvarsminister Lloyd Austin snakket med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i sin første telefonsamtale i den nye jobben fredag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nato-sjef Jens Stoltenberg gratulerer Lloyd Austin som USAs nye forsvarsminister. Partene ser fram til å styrke båndet mellom alliansen og USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hadde en flott samtale om verdiene vi deler og utfordringene vi står overfor. Jeg ser fram til å samarbeide tett med ham for å styrke båndet mellom Europa og Nord-Amerika via Nato, skrev Stoltenberg på Twitter fredag kveld.

– Kjempemessig å snakke med Jens Stoltenberg i dag, den første telefonsamtalen jeg hadde i den nye jobben, skrev Austin etterpå i en melding på Twitter.

– Jeg gjentok USAs faste forpliktelse overfor Nato-alliansen og vår verdsettelse for samarbeidet og relevansen som våre allierte tar med seg på oppdrag verden rundt, skrev Austin.

Onsdag ringte Stoltenberg for å gratulere Joe Biden med presidentinnsettelsen.